HERFST IN DE ARDENNEN

HERFST IN DE ARDENNEN

De Ardennen, een topbestemming in alle seizoenen van het jaar. 

Maar het is vooral de herfst die zorgt voor de prachtigste kleuren...


Ne warme choco (my guilty-pleasure), een knetterend haardvuur, een stevige boswandeling, genieten van de sauna en een prachtig kleurenpalet buiten ... Oh ja, geef ons maar de herfst. Gezellig samenzijn met vrienden en familie meer moet dat niet zijn.


De herfst, ons favoriet seizoen!

De herfst als vakantieseizoen in de Ardennen is buitengewoon. Niets is er dan mooier dan de kleurovergang van de bladeren. Van de diepste valleien tot op de hoogste bergtoppen.  Een droom voor natuur -en dierenliefhebbers. Ga opzoek naar de koning van onze bossen en laat je verrassen door een pakkende hertenbronst. Waarbij burlende herten vechten om de vrouwtjes.


Het wildseizoen

Op de meeste plekken in Wallonië begint op 1 oktober het jachtseizoen waardoor sommige stukken natuurgebied dan afgesloten kunnen zijn voor wandelaars. Maar normaal staat dit steeds goed aangeduid met een bord.

Het jachtseizoen, dat betekent natuurlijk ook dat de vele restaurants, in de omgeving van chalet Het Vijfde Seizoen, een uitstekende bestemming zijn voor liefhebbers van overheerlijke wildgerechten en een goed glas wijn. Bezoek hierbij zeker de authentieke steden zoals Durbuy (zie grote foto links) en La-Roche.

Kortom kom herbronnen te midden van de natuur en kom logeren in de mooiste periode van het jaar. Al moeten we toegeven dat we ook smelten voor het komende seizoen, de winter. Koude winterse dagen bestrooid met een witte laag sneeuw nodigen ook op hun beurt uit tot een overdosis gezelligheid.. en ook hier mag natuurlijk onze warme chocomelk niet ontbreken.. Mmm...

PS ( Vanaf 23 november 2018 - 6 januari 2019 is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de kerstmarkt in Durbuy, "het kleinste stadje ter wereld". )
Gratis maandelijkse tips over de Ardennen en Het Vijfde Seizoen

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x